maandag, december 05, 2005

Een dag uit het leven 13

Op het feest voor één of andere jarige kreeg hij een prachtig, dansend meisje in het oog.
Zwarte lange laarzen, een gipsy zwarte rok, een zwart spannend topje, zwart stijl haar. Ze viel op door haar manier van dansen dat helemaal tegen de regels was, maar daardoor net zo aantrekkelijk werd bevonden door hem. Haar bewegingen leken om het even welke muziekstijl aan te voelen. Als ze even stopt met dansen om wat te drinken komt ze recht op hem af.
Hey gadjo. Ook dansen?’
Gadjo’?
Ja. Vreemdeling, wil dat zeggen. Wij staan hier met mijn familie op het veldje achter de supermarkt’.
De zigeuners?’
Ja, zigeuners, gipsy’s. Je weet wel, dat gespuis, dat iedereen besteelt en overal komt schooien,’ sist ze hem lachend toe.
Ze trekt hem mee op de dansvloer en brengt haar armen om hem heen. Hij voelt haar knokige lichaam tegen zich aangedrukt, dat hem wiegend op de muziek in het ritme brengt. Haar parels van ogen kijken dwars door hem heen…

Nu, is het herfst opnieuw. Hij hoorde dat ze nu mee rondtrekt met een circus uit Normandië. In de zomer trekken ze van camping naar camping om daar hun show op te voeren. Zij doet de kassa, verkoop souvenirs, verzorgt de paarden.

Hij was te burgerlijk geweest om na die bewuste zomeravond met haar mee te gaan. Te gesetteld om haar achterna te reizen. Soms hoort hij nog iets van haar. Een bruisend temperament, zoveel is zeker. En hij, hij zou het ook wel willen. Gadjo libre!
Afbeelding: ??